Борисов роди нова идея: Черно море да стане демилитаризирана зона

15:59, 09 юли 16 / Политика 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Аз цел живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма, винаги е лошо”. Така премиерът Бойко Борисов коментира от Стара Загора решението на НАТО за засилване на отбранителните способности по източния фланг заради струпването на войски и техника на Русия в региона.

Министър-председателят даде публичност и на своята идея как проблемът да бъде разрешен - Черно море да стане демилитаризирана зона - “без кораби, без подводници”. “Защото това е зона, от която очакваме да добиваме газ, всички държави имат туризъм, дава възможност за голям стокообмен. Какво ще ни донесат кораби, ракети и подводници за благосъстоянието на народните ни?”, запита Борисов.

Той заяви, че вече е споделял своята идея с “премиери, президенти, когато идват при мен”. “Има държави, които искат много повече въоръжаване, много повече армия да се струпва. И аз им казвам - когато се струпва армия, това води до реципрочна реакция. И обратното - когато Русия докарва атомни подводници с крилати ракети, то има реципрочна реакция - НАТО струпва повече отбрана”, каза Борисов.

В коментар относно споразумението за реадмисиция с Турция, министър-председателят заяви, че към момента миграционен натиск няма и нашите граничари работят с турските си колеги добре и връщат бежанците още преди да са стъпили на наша територия. “Видно е, че споразумението работи”, каза той.

И допълни още: “Ние сме в Шенген, реално да, аз съм човек, който гледа реално”, като заяви, че се надява до края на година “и този въпрос да бъде решен”.

Премиерът коментира още, че бил убеден, че и тази година няма да паднат санкциите срещу Русия, но се надявал това да стане догодина.

В отговор на пореден въпрос дали ще се кандидатира за президент, Борисов заяви, че ще направи това, но на следващите избори след пет години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама