Просветното министерство обсъжда по-късни дати за външно оценяване

15:52, 09 юли 16 / Политика 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Просветното министерство обсъжда нови по-късни дати за провеждането на националното външно оценяване. Това стана ясно от думите на образователния министър Меглена Кунева по време на пресконференция в Шумен, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Тя уточни, че съгласно новия закон, външното оценяване ще се провежда на други по-късни дати, отколкото сега - около 15-20 юни за учениците след 7-ми клас и края на май-началото на юни след 4-ти клас. Според нея така ще се спази изискването на новия училищен закон оценяванията да се проведат до две седмици преди приключване на учебната година.

„Имахме много такива предложения от учители, директори, родителски организации. Тези промени ще станат факт не веднага, а когато бъде утвърден държавният образователен стандарт за оценяването на резултатите“, допълни Кунева и припомни, че осигурили стипендии за педагогическите специалности като приоритетни.

Просветният министър е на мнение, че без студенти по тези специалности, настъпва проблем за държавата и затова иска студентите да разчитат на такъв тип подкрепа през цялото си следване. По думите й педагогическите специалности са с ниска издръжка и затова със Съвета на ректорите се водят разговори в тази посока.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама