Пламена Мангова с рецитал в Градската художествена галерия

15:47, 09 юли 16 / Култура 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пламена Мангова е обичана от фестивалната публика на морската столица пианистка. В рамките на Международния музикален фест „Варненско лято“ тя ще изнесе рецитала си днес от 19 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

И Пламена Мангова е от звездния музикален тим на България, покорил сцените по света, изправял на крака хиляди ценители на музикалното изкуство. Тя е млада, талантлива, амбициозна, отдадена на музиката, успяла да заеме челните позиции на не един и два престижни международни конкурса, изнася концерти от Европа до Токио, Южна Корея, Израел и Санкт Петербург.

Отделя време и за камерна музика. Записва пълния интеграл от творби за цигулка и пиано на Сергей Прокофиев с Татяна Самуил, прави съвместен диск с Татяна Мелниченко, Наталия Пришепенко и Себастиян Клингер на камерни творби от Шостакович за фирмата Fuga Libera, който получава наградата на списание „Пицикато“ в Люксембург. Запис на рецитала й с творби от Бетовен и „Бурлеска“ от Рихард Щраус с Националния оркестър на Белгия получават най-високата оценка на списание „Диапазон“.

Участва в две издания на проекта Hand in Hand (2007 и 2009 г.), подкрепен от великата Марта Аргерих. Води майсторски класове в Испания, ЮАР, Япония, България и Белгия. През март 2011 г. е избрана за „Артист на месеца“ на музикалното списание Interlude в Хонг Конг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама