С „НАТО вън от България“ русофили протестираха пред парламента (снимки)

14:13, 09 юли 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С викове и плакати „НАТО вън от България! Спрете да ограбвате България!; „Пазете се! Връхлита ни американска демокрация!“; „Събудете се, БЪЛГАРИ! Не прецаквайте и нашето бъдеще!“, десетки русофили се събраха пред Народното събрание, за да протестират срещу членството ни в Алианса.

Протестът бе организиран от Анонимус Инфо Агенция, които твърдят, че имат връзка с международната организация "Анонимните". За София Topnovini.bg, един от тях, носещ и маска, което е в разрез със закона, коментира, че целта им да бъдат анонимни е, за да разбият „култа към личността“, който властвал през последните години в България.

„Анонимни сме само за пред хората, иначе службите отдавна ни знаят кои сме. Искаме мир на цялата планета, незабавно прекратяване на експанзията на НАТО на изток, спиране на изграждането на противоракетни системи за отбрана "Aegis" в Румъния, против ученията на НАТО и превръщането на Черно море във фронт на Третата световна война, която се опитват да разпалят. България трябва да излезе от НАТО, защото той е съюз, който видимо вече е агресивен и атакуващ, вместо отбранителен и защитен, какъвто трябва да бъде“, обясни той и допълни, че тези хора освен, че унищожили всичко, което имаме като армия, са ни подчинили и искат да ни използват за „пушещо месо в корпоративни войни“.

„Нямаме място при, хора, на които крайната цел е да проливат кръвта ни с цел тяхната печалба“, категоричен бе още „анонимният“.

Христина Спасова пък дошла на протеста, тъй като много се безпокояла за родината си. Според нея Русия никога не е била враг на България, а нещо повече - винаги ни помагала със суровини по всякакъв начин, държала се като братска държава и допринесла за освобождението от турското робство.

„България трябва да излезе от НАТО, защото е малка страна, която плаща невероятен данък на Алианса под формата на такса. НАТО превръща България в една територия, която да стреля по Русия. Алиансът иска да воюва с нея, защото са му нужни суровините й. Ние не желаем да участваме в тази война, най-малко България да стреля по Русия. Аз съм „за“ страната ни, но и „за“ Русия“, категорична бе Христина Спасова.

Редом до протестиращите беше и един от организаторите на рокерския поход „Нощни вълци“ - Марин Маринов. Руските рокери предизвикаха напрежение у нас, като в Бургас се стигна и до побой.

Маринов е на мнение, че това, че има чужди бази в България, е голяма обида и вид окупация. „Навремето руски бази не е имало никога. Това е сериозна заплаха, защото ни правят обект на терористични заплахи“, подчерта той и продължи:

„Не мога да разбера след приключването на Студената война какви са тези геополитически интереси, които настройват българите, които в по-голямата си част са проруски настроени. Искат да изпратят наши военни в бази в близост до руската грнаица, което е недопустимо и трябва да се борим за излизане от НАТО, за премахване на американските бази. Призовавам всички българи дори да блокираме базите, за да ограничим присъствието на НАТО“.

Според организаторите, НАТО следва провокативна политика на "обкръжаване" и непрекъснатото разширяване на Алианса в посока към границите на Русия. Те са на мнение, че с модернизацията на ядрените оръжия на САЩ и разполагането на нови B61-12 ядрени въоръжения в Европа, този процес представлява сериозна заплаха за сигурността на ЕС, събуждайки смущаващи спомени за кубинската ракетна криза от 1962 година.

Протестиращите заплашват, че при неизпълнение на исканията им, протестите от антинатовски, ще продължат в антиправилтествни до свлаянето за втори път на кабинета на сегашния премиер Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама