Наградиха полицаи в Стара Загора за разкрито убийство

13:54, 09 юли 16 25 1381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За професионално проведено разследване, в резултат на което е разкрит извършителя на жестоко убийство на възрастна жена в с. Медникарово, община Гълъбово, по повод професионалния празник на МВР, с колективна парична награда в размер на 2400 лв. от Министъра на вътрешните работи, са наградени 24 служители на Районното полицейско управление в Гълъбово, сектор „Противодействие на криминалната престъпност”  и отдел „Разследване” при ОДМВР Стара Загора.

Жестокото убийство на 85-годишната баба Каля бе извършено на 4 март 2016 г. Около 18 часа, 19-годишният Румен Мариев, който е от същото село, влязъл в дома на самотно живеещата жена. Тя била в една от стаите на къщата. Младежът я ударил по главата, след това блудствал с нея, после да я удушил. На 11 март Румен, който е единадесетокласник в Гълъбово,  бе задържан в с. Медникарово. Направил е самопризнания пред разследващ полицай в присъствието на адвокат.

За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните му задължения, с грамота и отличие  „Обявяване на благодарност” и парична награда в размер на 100 лв., от директора на ОДМВР Стара Загора, старши комисар Николай Кирков, е награден гл. инсп. Павлин Цонев Коцев, началник на сектор „Охранителна полиция” в Районно управление „Полиция” в Казанлък.

За съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи, с грамота и отличие „Писмена похвала” са наградени:  началника на отдел „Охранителна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, комисар Илиян Илиев;  началника на РУ Казанлък, главен инспектор Стойчо Крачолов; началника на РУ Раднево, главен инспектор Мирослав Маринов;  началника на сектор КП, при РУ Казанлък, гл. инсп. Христо Стефанов Петров; началника на Участък Павел баня, ст. инсп. Данаил  Дамянов и началника на Участък Гурково, ст. инсп. Огнян Гавазов.

С отличие „Писмена похвала” и грамота са наградени и още 179 служители на дирекцията.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама