Сред лъскави коли и лукс засия и почетното консулство на Молдова в Пловдив

13:29, 09 юли 16 / Политика 25 772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сред лъскави коли и лукс в "Кепитъл Сити Център" засия и Почетното консулство на Молдова в Пловдив, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg

До централния вход на една от най-известните бизнес сгради в Града под тепетата и добър пример за реконструкция и модернизация в Тютюневия град са поставени пищни пана с герба на Молдова. Като допълнение към фасадата са изградени и стоманени конструкции ,наподобяващи сенници, поставени са и табели на български, молдовски и английски език.



Изборът къде да се помещава държавното представителство не е случаен, тъй като с решение на Министерския съвет от септември 2015 г за почетен консул е избран бизнесменът Веселин Чипев. Той е собственик и изпълнителен директор на няколко търговски дружества, включително и на сградата на "Кепитъл Сити Център" – аутсорсинг и IT център в Пловдив. Наскоро Чипев се сдоби и със сградата на бул. "Менделеев", до спортна зала "Колодрума".



Обичайна гледка на паркинга на бизнес центъра са лъскавите коли, сред които е и "Ролс ройса" с правителствени номера на почетния консул на Молдова. Очаква се в най-скоро време да отвори официално врати напълно обзаведеното Почетно консулство на Молдова с информационен център, където може да се намери актуална информация за политическия, културния, икономическия живот, правилата за правене на бизнес в Молдова, за молдовско–българските отношения и новини.



Консулският окръг обхваща областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама