Младежът, намушкал приятеля си в Китен: Не съм само аз виновен. Напихме се много в кръчмата. Борис сам влезе в мен

11:37, 09 юли 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не беше всичко от моя страна. Другият също е виновен. Бяхме на кръчма и пихме много. Той се напи, аз също. Той се запъти към мен, аз му казах да спре и да се отдръпне. Борис сам влезе в мен. Не знам в действителност какво съм направил аз“. Това бяха думите на непълнолетния Петър Русев, който намушка с нож приятеля си Борис Минчев в Китен. Днес Бургаският окръжен съд гледа мярката за неотклонение на младежа.

Обвиняемият поиска от съда да се смекчи мярката му в „домашен арест“.

Държавното обвинение от своя страна посочи, че спрямо Петър Русев трябва да се вземе най-тежката мярка, а именно „задържане под стража“, тъй като той е извършил тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.  Наказанието, редуцирано съгласно нормата на чл.63, ал.1, т.2 НК, е лишаване от свобода до 5 години. Прокурорът изтъкна, че младежът е нанесъл множество прободно-порезни рани на Борис, като е направил опит умишлено да го умъртви. Относно инцидента са проведени голям брой действия по разследването, разпитани са много свидетели, извършени са разпознавания.

Предстои назначаването на голям брой експертизи по досъдебното производство, както съдебно-медицински експертизи на обвиняемия и на пострадалия.

Според прокурора е налице реална опасност, ако Петър не бъде задържан, да се укрие и да не се разкрие обективната истина. Събрани са достатъчно доказателства, които сочат, че именно той е авторът на престъплението, в което е обвинен.

Защитникът на Петър Русев помоли съда да остави без уважение искането на прокуратурата, с мотива, че клиентът му не би попречил по никакъв начин на разследването, както и че няма опасност да се укрие.

„Деянието е извършено при условията на неизбежна отбрана“, каза адвокатът на Русев.

Той предложи клиентът му да бъде под надзор на инспектор при детска педагогическа стая в Девин. Именно там младежът е посочил, че пребивава временно при баба си. Адресът му по лична карта пък е в София, но от две години живее при майка си и нейния приятел в Дания, като България посещава периодично.

Съдията в крайна сметка не взе под внимание молбите на адвоката и на Петър Русев, и остави в ареста обвиняемия.

Решението на Окръжния съд в Бургас може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама