ДПС трябва да подкрепи ДОСТ за регистрацията, убеден е Мехмед Дикме

10:53, 09 юли 16 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Би трябвало ръководството на ДПС, защитавайки правата и свободите на гражданите, също да поеме позиция за регистрацията на ДОСТ, смята бившият земеделски министър и депутат от Движението за права и свободи Мехмед Дикме. Вчера стана ясно, че съдът е отказал да регистрира партията на Лютви Местан със спорни, според експерти, мотиви.

Според него мотивите на съдийката Лилия Илиева са скандални и чрез тях съдът влиза в политическа роля, което е недопустимо. “Не защитавам Лютви Местан, но все пак правото трябва да възтържествува”, допълни Дикме през “Нова телевизия”.

Той изрази своята увереност, че мотивите на съда ще бъдат негативно отразени в следващия доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка на България.

“Ако последваме логиката на съдийката, то трябва да забраним президента на САЩ - защото той се казва Барак Хюсеин Обама. Не може един съдия да решава какви хора да са в ръководството на една партия - с турски или с български имена”, категоричен е бившият депутат от ДПС.

Дикме допълни още, че няма съмнение, че Местан ще обжалва и в крайна сметка партията ще бъде регистрирана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама