Принцеса Мария Румънска гостува на Двореца в Балчик

10:27, 09 юли 16 25 728 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Принцеса Мария Румънска, която е правнучка на кралица Мария, създала Двореца в Балчик, днес ще гостува на държавния културен институт. Поводът е представянето на филма „Войната на Краля”, посветен на племенника на кралица Мария и крал на Румъния - Михай I. Документалният филм е с режисьор и продуцент  Тревър Потс, а изпълнителен продуцент е Джон Флореску. Сюжета на филма е базиран на обширно интервю на Джон Флореску с Негово Величество Михай I Крал на Румъния, взето на английски език.  

   Очаква се на събитието да присъства и представител на фондация „Флореску”- Джон М. Флореску, който ще разкрие различните етапи от подготовката на документалния филм и ще отговаря на въпроси, зададени от публиката.

Форумът се посвещава на 150-та годишнина от основаването на румънската кралска династия и обявяване на княз Карол Хохенцолерн-Зигмаринген през 1866 г. за владетел на Обединените княжества.    В "Каменна зала" ще се представи спектакъл от музика и народни танци от Детска фолклорна група към сдружението на румънците в България "AVE", както и прожекция на документалния филм King’s War (Войната на Краля), посветен на племенника на кралица Мария и крал на Румъния - Михай I.

Акцент в инициативата на Румънски културен институт ще бъде историческата роля на  Балчик като културен мост между България и Румъния.

От 18:00 ч. "Каменна зала" ще отвори врати за всички, желаещи да посетят събитието. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама