Протест в София срещу членството на България в НАТО

08:35, 09 юли 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 11 часа на площад „Народно събрание“ ще бъде организиран протест срещу членството на България в НАТО.

Според организаторите НАТО следва провокативна политика на "обкръжаване" и непрекъснатото разширяване на Алианса в посока към границите на Русия. Те се обявяват против: внедряването на противоракетната система за отбрана "Aegis" в Румъния, Полша, Турция и Испания; Укрепване на военното присъствие на НАТО в балтийските държави, Полша, Румъния и България; Създаването на "Nordic фронт" (Северния фронт) който също е насочен срещу Русия и съставен от Дания, Исландия и Норвегия, както и страните, партньори на НАТО - Швеция и Финландия.

Протестиращите са на мнение, че с модернизацията на ядрените оръжия на САЩ и разполагането на нови B61-12 ядрени въоръжения в Европа, този процес представлява сериозна заплаха за сигурността на ЕС, събуждайки смущаващи спомени за кубинската ракетна криза от 1962 година.

Те призовават правителството на България да проведе политика на "празния стол" във Варшавската среща на върха на НАТО през 2016 г. и да задейства процедура по незабавното ни излизане от Алианса, който вече няма никакво "основание за съществуване", за да се сложи край на тази военна заплаха.

Организаторите заплашват, че при неизпълнение на исканията, протестите от антинатовски, ще продължат в антиправилтествни до свлаянето за втори път на кабинета на сегашния министър-претседател Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама