Антиквари и колекционери от цялата страна показват старинни предмети във Флората

07:21, 09 юли 16 / Любопитно 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Антиквари и колекционери от цялата страна ще покажат своите старинни премети, военноисторически обекти, филателия, пощенски картички, нумизматика, мебели, накити и бижута във Флората. Това ще се случи днес, когато там ще отвори врати летен антикварен салон. Откриването е от 8:00 часа. Бургазлии и гости на града могат да разгледат всички изложени неща до 20:00 ч. тази вечер.

В годишния национален антикварен салон ще бъдат изложени още порцеланови и бронзови фигури, часовници, книги и други редки и интересни вещи за продажба и размяна, които не представляват държавно историческо наследство.

Идеята на организаторите е салонът за антикварни стоки да се превърне в традиционен за Бургас.

Той ще даде възможност на бургазлии и гостите на града да се запознаят отблизо с многообразието от теми и видове, стилове и функции на предметния ни свят през епохите и отразения в тях ход на човешкия живот.

Събирането на редки експонати е внимателен процес на отношение, информираност и вникване в историята на всеки предмет, дава представа за историческото наследство и натрупването му във времето. Затова антиквариатите по света са любими места за посещение.

Националният антикварен салон ще бъде при вход свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама