Открит уъркшоп с деца и родители проведоха в Търговище

07:16, 09 юли 16 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Открит уъркшоп с деца и родители в Обединено детско заведение “Пчелица” в Търговище проведе Клубът на нестопанските организации в града. Практическата игрова сесия е част от програмата „Библиотека на играчките”, по която организацията работи  с децата от детска яслена група в градината.

"От сърце благодарим на всички родители, които се включиха в игровата сесия, на екипа на ОДЗ ”Пчелица” и на нашите страхотни приятели от "Фондация за децата в риск по света"! По време на сесията, ние заедно се учихме и забавлявахме, докато играем", споделиха от нестопанската организация.

Нейни специалисти разясниха, че библиотека на играчките може да бъде от полза както за деца, така и за семейства. Чрез нея могат да се изградят още умения за гъвкавост, както и умения за игра в деца и родители.

Програмата достига до деца от маргинализирани общности в изолирани населени места, деца, които по здравословни причини са временно отделени от обичайната си среда, както и подпомага адаптацията в процеса на преход от детска ясла към детска градина.

Обхващането на нови целеви групи дава възможност на повече професионалисти работещи с деца да повишат разбирането си за значението на играта и да обогатят практиките си. Дейностите се извършват  в читалището в село Давидово като притегателен център за местната общност, в Детското отделение на МБАЛ Търговище, където най-малките пациенти получават здравна грижа и емоционална подкрепа и в Детската яслена група към ОДЗ „Пчелица“.

На всяко от местата се цели създаването на сигурна и спокойна среда, близка до обичайната за децата, позволяваща им да се потопят в света на играта и така да развиват уменията си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама