Служители на "Титан БКС" излязоха на протест, притеснени са за работата си

17:27, 07 юли 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 50 служители на сметосъбиращата фирма „Титан БКС” се събраха на протест пред сградата на Община Шумен.

Те изразиха своите притеснения, че след изтичането на концесионния договор за сметосъбиране ще останат без работа.

Къде ще ходим после, какво ще стане с нас, питаше Ремзи Юмуз.

Ще работим още две седмици и после не се знае. Искаме да си запазим работата, казаха две от жените, които се занимават с почистване, Севдалина и Златка. Те заявиха, че при предишната смяна на фирмата – от общинско БКС към частен изпълнител на сметоизвозването, са ги прехвърлили.

Протестиращите поискаха да се срещнат с кмета Любомир Христов и 6-ма от тях влязоха в зала 304, за да разговарят с градоначалника и зам.-кмета по строителството Боян Тодоров.



Мъжете и жените представиха притесненията си пред кмета и заявиха, че искат да бъдат преназначени в новата фирма, която ще отговаря за почистването и извозването на сметта.

Любомир Христов обясни, че поема ангажимент да поиска от фирмите, които ще чистят Шумен след 23 юли, да вземат част от хората, които сега са на работа в „Титан БКС”.

Ще искам да ви преназначат. Нашето желание е да не останете без работа, каза кметът.

Той заяви, че ще има и хора, които ще бъдат назначени към общинската фирма за сметосъбиране като метачи, чистачи и озеленители.

Утре предстои ръководството на Общината да се срещне с трите фирми, които искат да извършват сметосъбирането в Шумен, докато заработи общинското предприятие. След договарянето с тях ще стане ясна и фирмата, която ще поеме дейностите след 23 юли. Стойността на поръчката е 2,5 милиона лева, а продължителността 1 година.

Кметът потвърди, че от "Титан БКС" е дадена оферта за почистване на града и селата в размер на 2.5 млн лева, но тя е постъпила след крайния срок и затова няма да бъде разгледана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама