4-ма мъже на съд за трафик на бежанци от Афганистан през магистрала "Тракия"

16:14, 07 юли 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство спрямо Данчо Д., на 54 г., Пламен П., на 54 г., Марио Б., на 32 г. и Живко Д., на 38 г., за противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават в страната с цел имотна облага.

На 6 юли 2016 г. около 5 часа в района на 119-ти километър на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив автопатрул на полицията спира за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Шаран“, управляван от Данчо Д. и установява, че в колата пътуват 9 граждани на Афганистан. Малко по-късно е бил спрян и микробус „Мерцедес Вито“, с водач Пламен П., в който пътували още 13 граждани на Афганистан. Пред двете коли се е движел ескортиращ ги лек автомобил, марка „Лада“, управляван от Марио Б., като с него пътувал и Живко Д. Сред чуждите граждани е имало и деца на 15 и 16 г. Разследването по случая се провежда от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив. Извършват се процесуално следствени действия - огледи, претърсване и изземване, разпити на свидетели и др.

Днес, 7 юли 2016 г., Данчо Д., Пламен П., Марио Б. и Живко Д., с постановление на наблюдаващия прокурор, ще бъдат задържани за срок от 72 часа и предстои да им бъде повдигнато обвинение. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама