Елитните "дракони" до 19 г. стартираха с 33 футболисти

14:21, 07 юли 16 / Спорт 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 33 футболисти започна подготовка отборът на "Дунав" до 19 години, който през предстоящия сезон ще играе в Елитната група в тази възраст.

Основата е от местни юноши, родени през 1998 и 1999 г. Към тях са се присъединили двама завърнали се в клуба след престой в школата на "Литекс", трима други, които бяха част от първия тим на юношите до 17 г. в Елитната група за тази възраст, но през последната година играха в Североизточната "В" група, две момчета от Силистра, едно от Пазарджик, едно от Кубрат.

Сред новите са и 5 юноши на "Спартак" Плевен, играли в Елита до 17 г. през последната година. Те идват в Русе заедно с треньора си Цветомир Младенов, който ще е в щаба на "Дунав" до 19 г. заедно с русенеца Камен Симеонов.

Оборът ще се готви предимно на базата на Русенския университет "Ангел Кънчев" и на Градския стадион.

"Групата постепенно ще намалее до около 22 футболисти, на които ще разчитаме в Елита. Останалите ще играят с другия ни отбор в тази възраст, който ще се състезава при юношите старша възраст в зона "Варна". Вече имаме няколко уговорени контроли. Ще играем с отбора до 17 г. на "Дунав", с мъжкия отбор на "Локомотив" Русе, ще участваме в турнир в Свищов, като са предвидени и проверки с отбори от Румъния", сподели Камен Симеонов.

Първенството на Елитната група до 19 г. се очаква да започне на 13 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама