Отново високи успехи за търговищки таланти от международен фестивал на изкуствата

14:19, 07 юли 16 / Култура 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 10-та година се проведе Международният фестивал на изкуствата „Трикси” в курортен комплекс Албена. Международният детски фестивал на изкуствата „Трикси" се организира от Арт център „Стринджендо" и Община Балчик под патронажа на Министерство на културата на Република България.

След оспорвана певческа надпревара възпитаничките на музикална школа "New voices" завоюваха две втори награди. Сесил Сабри спечели второто място във втора възрастова група, а Кристиана Асенова - в четвърта възрастова група.

Тази година имаше участници от България, Казахстан, Украйна, Румъния, Молдова, Малта, Италия и Турция. Фестивалната програма започна на 2 юли с конкурс в раздел „Класика” и награждаване на лауреатите.

Първият ден приключи с концерт на проф. д-р Ростислав Йовчев и добричкия талант Светослав Тодоров.

Следващия ден започна с шествие на всички участници и в 9:00 всички бивши и настоящи участници се качиха на една огромна сцена. Конкурсната програма в раздел „Поп и джаз пеене” се проведе в два дни.

Над 600 участници в трите раздела на фестивала са се изявявали на сцената в Албена. Само в раздел „Поп и джаз пеене” са били над 120 соловите изпълнители. В гала-концерта участие взе и победителят от Националната селекция за български представител на Детската Евровизия - Лидия Ганева.

И двете журита на фестивала бяха съставени от изтъкнати музиканти, педагози и директори на фестивали от България, Молдова, Беларус, Турция, Казахстан, Малта и Румъния. Журито при малките бе председателствано от проф. д-р Пламен Арабов, а при големите – от звездата на българската поп музика Маргарита Хранова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама