Дете намери мъртво делфинче на плажа „Корал“

13:25, 07 юли 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тялото на мъртво делфинче е изхвърлено от вълните на брега на плажа "Корал" в община Царево. На него се е натъкнало дете. Това съобщават от организацията "Да запазим Корал", като публикуват и снимки от мястото.

След като са изследвали тялото на малкия бозайник, Атанас Русев от сдружението е установил, че следата от рибарската мрежа ясно се вижда по кожата на бебето-делфинче.

От началото на сезона идентичните случаи по крайбрежието са вече над 25. При по-голямата част от тях причината за смъртта отново е вследствие на удушаване в рибарски мрежи. Само много малка част от умрелите морски бозайници достигат до брега в следствие характерните морски течения. "Отново ужасът от миналото лято се повтаря с пълна сила", пише Русев.

Групата им предупреждава, че въпреки сигналите на екологични организации Министерството на околната среда и водите не предприема адекватни мерки за опазването на този защитен вид в Черно море.

След поредица от случаи на намерени мъртви делфинчета по брега на Черно море в началото и на този летен сезон, от "Да запазим Корал" предупреждават, че масовото измиране на бебета делфини от миналото лято вероятно ще се повтори и тази година, а отговорните институции отново бездействат.

До края на август 2015 г. мъртвите делфини надхвърлиха 250 индивида, всички бяха бебета от вида муткур. Тенденцията и ситуацията в момента е по-плашеща от тази през миналото лято, смята Русев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама