Най-новият хотел от веригата "Holiday Inn" отваря врати в Пловдив наесен

11:37, 07 юли 16 25 1908 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-новият хотел от веригата "Holiday Inn" отваря врати в Пловдив до края на тази есен, научи Пловдив Topnovini.bg. Той ще отговаря на всички изисквания на разрастващия се бизнес в Града под тепетата.

Точна дата за откриването не може да се посочи, защото е възможна промяна, но намерението на компанията е хотелът да бъде открит през октомври, съобщи специално за Пловдив Topnovini.bg генералният мениджър на проекта Гергана Георгиева.



Усилена работа кипи по довършителните работи на сградата, като всичко върви по график, увери Георгиева. Има още теоретична част, която трябва да бъде завършена, предстои и набиране на персонал през следващия месец, който ще бъде обучен по системата на "Holiday Inn" за FNB и отворено лоби. Open Lobby е концепция, която е факт от миналата година и представлява абсолютна свобода на госта да се храни, почива и разпуска в която и да е зона на лобито, т.е няма разграничени е между ресторант, а веднага се влиза в рецепция и има различни кътове, обясни генералният мениджър. "Media lounge" и е-bar ще дават възможност на гостите свободно, без да ангажират служител, сами да принтират документи, да имат достъп до компютър, ползвайки собствено устройство или предоставено от хотела.



Новата придобивка на Пловдив ще е с категория "четири звезди" и ще разполага с 67 стаи за гости, като 7 от тях ще са "executive" - бизнес класа. Три модерни конферентни зали ще обособят бизнес етаж. Модерният хотел се намира на мястото на съществуваща офис сграда на бул. "Дунав" и ул."Васил Левски".



"Всички удобства, изисквани от веригата "Holiday Inn", ще бъдат предоставени на клиентите - добър WI-Fi, хотелски телевизор с определен софтуер, като и целият интериор е от изключително високо качество, гарантиращо безопасност", поясни Георгиева. Сградата е обезпечена с най-модерна абонатна станция и втора независима ВиК връзка. Проектът е дело на архитект Радко Тодоров от "ЕР ТЕ Консулт", архитект Едвард Христов и архитект Боряна Христова от "Проарх Пловдив". "Ще се получи едно малко бижу поне за идните 2 до 3 години, докато някой по-иновативен предприемач не стъпи на пазара", категорична бе Георгиева.



Припомняме, че в началото на 2014 г. фирма "Петров Комерс" заяви намерение да отвори втория за страната "Holiday Inn", като част от Inter Continental Hotels Group (IHG). Първият отвори врати през декември 2006 г. в "Бизнес парк София". Инвеститорите развиват дейност в сферата на хотелиерството и търговията с храни. Те са собственици и на 4-звездния "Диамант" в Слънчев бряг.



"Holiday Inn" в Пловдив ще разполага и с ресторант, достъпен и за външни посетители, където ще има специално място за главния готвач, който всяка сутрин на място пред гостите ще приготвя палачинки и закуска. За разлика от други хотели ще бъде предлаган 24-часов румсървис.



Системата на IHG позволява 3 месеца след потвърждаването на точната дата за откриване да бъдат направени резервации, като до края на август ще заработи и самостоятелният сайт на хотела в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама