Наказателните съдии в Хасково с отвод срещу адвокат Елена Милева

09:33, 07 юли 16 25 888 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички наказателни съдии от Окръжен съд Хасково /ХОС/ са си направили отвод по делото срещу адвокат Елена Милева от Свиленград. Както Topnovini.bg съобщи още през октомври срещу нея се водеше разследване с гриф „Секретно”.

Сега Окръжна прокуратура Хасково е внесла обвинителен акт срещу Елена Милева. От държавното обвинение ще доказват 2 тези, че тя е извършила измама и търговия с влияние.

След внасянето на обвинителния акт, наказателните съдии са си направили отвод, потвърди пред Topnovini.bg зам.-председателя на ХОС и шеф на Наказателното отделение Милена Петева. Оказва се, че някои от съдиите ще бъдат свидетели в процеса, други пък са в роднински отношения с приятеля на Милева, експрокурорът Маргарит Камбуров, който също ще свидетелства на делото. Имало и такива, които преди години са правили проверка след подаден сигнал за нередности в Свиленград.

По думите на Милена Петева вариантите делото да се гледа в Хасково не са изчерпани, защото ще бъде разпределено между гражданските правораздаватели.   

Първоначално делото е било срещу неизвестен извършител. От 6 юни 2012 г ., разследването е било насочено срещу Милева. Делото имало за цел да установи закононарушения извършени от бившия районен прокурор на Свиленград Маргарит Камбуров. След като такива не са открити за Камбуров, прокурор Румяна Арнаудова, говорител на Главния обвинител Сотир Цацаров, е преценила, че има данни за измама и търговия с влияние. Така разследването започва да се води срещу Милева.

Елена Милева не се е признала за виновна по време на досъдебното производство. В залата тя ще използва адвокат от София, за да защитава интересите й. В момента й е наложена мярка за неотклонение – парична гаранция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама