Иван Христов: Не аз, а служители на МВР са гръб на Митьо Очите

09:16, 07 юли 16 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Заклевам се, че никога не съм взимал пари от никой, не само от Митьо Очите, нямам никакви взаимоотношения с лица като Митьо Очите. Всички бандити на България ме познават с доброто ми име. За мен най-доброто ми богатство е доброто ми име. Аз с това се гордея. 30 години съм работил да създам едно име. То струва повече от парите“.

Това заяви разследваният за престъпления по служба следовател Иван Христов в интервю по bTV. Неговото мото в живота било „Никой не може да ме купи“.

Христов каза, че не поддържа никакви отношения с Митьо Очите от 2003 г., откакто е приключило разследването по убийството на съпругата му, нейния брат и шофьора му. Той определи обратните тези като долна клевета.

„Нито му имам телефони, нито координати, нито желая да имам такива, нито съм търсил контакти с него“, заяви Христов.

Отстраненият от служба следовател счита, че действително има хора, които помагат на Очите. Според него обаче това са точни тези, които най-много говорят, че именно той е гръб на Димитър Желязков. Това били служители на МВР, които давали обширни интервюта и сочили сградата, където синът му е управител.

На въпрос дали знае за обвързаност между ченгета и наркоразпространителите в Слънчев бряг, следователят каза, че бил чул за странни появи на наркотици в тоалетната на районното управление и в кола на полицията. В момента се провеждали проверки и всичко щяло да излезе наяве.

Христов твърди, че не е знаел предварително за готвена среща между Божидар Георгиев – Божо Кравата и Митьо Очите. Него го учудвало обстоятелството, че инцидентът в заведението „4you“ е допуснат. Това означавало, че някой не си е свършил работата.

Относно търговската дейност в Слънчев бряг, която осъществява, Христов каза, че ресторанта и хотела ги има в резултат на голям кредит, който е изтеглил, за да подпомогне семейството си да си изкарва хляба. Самият той нищо не разбирал от хотелиерство, не различавал ром от коняк. А думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който определи поведението му като представител на съдебната власт като недопустимо, Христов смята, че се дължат на подвеждане. Той е убеден, че когато резултатите от разследването, което тече в момента срещу него, излязат наяве, този някой, който си е позволил да подведе главния прокурор и началниците си по линия на МВР, ще понесе съответната отговорност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама