Звезди на Миланската скала ще пеят на Античния форум в Стара Загора

08:17, 07 юли 16 / Култура 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Звездите на Миланската скала Марио Маланини, Кармело Карузо, Соня Фортунато и латвийското сопрано Алиса Зиновиева гостуват утре в Стара Загора. В „Гран Гала Опера” майсторите на белкантото ще представят избрани арии, дуети и ансамбли от произведения на Моцарт, Росини, Верди, Пучини, Леонкавало, Бизе, Сен-Санс и Лехар, с оркестъра на Старозагорската опера. На диригентския пулт ще застане маестро Марчело Рота. Концертът започва в 20.30 часа на Античния форум.

Концертът е част от „Летни музикални вечери”, които организира на Античния форум „Августа Траяна” Държавна опера Стара Загора, с подкрепата на Общината. В рамките на близо месец старозагорци и гостите на града ще могат да се насладят на разнообразни музикални и танцови събития.  Със спектакъла на една от най-популярните и обичани вердиеви опери „Травиата“ Лятната сцена бе открита снощи.

На 9 юли пък ще бъде представен и документалния филм „Либера ме“ на БНТ с автор д-р Магдалена Манолова, посветен на световния бас Николай Гяуров. „Кино Класик Саундтракс“ е специалното предложение за почитателите на филмовата музика. Солистите и балетът на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ заедно с оркестъра на Държавна опера Стара Загора ще представят забавен и бляскав концерт-спектакъл с атрактивното заглавие „Кикот“. На 20 юли старозагорци ще видят супер продукцията на операта „Набуко“, с която Държавна опера-Стара Загора заедно с Бургаската опера ще гостува в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ на хълма „Царевец“ във Велико Търново.

Няма да бъдат разочаровани и почитателите на класическото балетно изкуство – най-новият приказен спектакъл на балетната трупа на Старозагорската опера „Пепеляшка“ ще оживее на открито на 27 юли. На 29 юли гореща латино – програма ще завладее Античния форум -  Калин Вельов & Tumbaito ще разкажат своите симфонични приказки в съпровод на Оркестъра на Държавна опера-Стара Загора. Всички спектакли започват в 21.00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама