Две прокуратури нищят случая за руския автобус с нелегална водка и лекарства с наркотик

14:07, 06 юли 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната и Окръжната прокуратури в Русе работят по две самостоятелни производства във връзка със случая на контрабанда на 500 литра водка и лекарствени средства със съдържание на наркотик, открити при проверка на руски автобус на 4 юли на ГКПП "Дунав мост", стана ясно днес.

Районна прокуратура – Русе наблюдава незабавно производство срещу П. Б. за това, че на 4 юли на ГКПП Дунав мост, на трасе „вход“ държал акцизни стоки - бутилки с водка марка „Царская золотая“ и „Хортиця Платинум“ без бандерол, открити при проверка на автобус с руска регистрация.

С постановление на наблюдаващ прокурор шофьорът – гръцки гражданин, който обаче е роден в Тбилиси, Грузия, е привлечен като обвиняем. Той е задържан за 72 часа. В най-кратък срок прокуратура ще внесе делото за разглеждане в Районен съд – Русе.

В Окръжна прокуратура – Русе се наблюдава и досъдебно производство за откритото в автобуса рисково наркотично вещество - фенобарбитал в лекарствени средства /общо 132 бр. шишенца „Корвалон“ и „Валокордин“.

Под наблюдение на двете прокуратура действията по разследването продължават. Извършват се интензивни процесуално-следствени действия - разпити, експертизи и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама