Дъждът отново наводни Шумен (снимки и видео)

21:09, 03 юли 16 25 675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поройният дъжд, който се изля над Шумен в рамките на половин час в късния следобед, нанесе щети по бул. "Симеон Велики".



Стичащите се реки по пътното платно заляха по-ниските магазини, като дори успяха на места да влязат в помещенията. Час след края на дъжда собствениците се опитваха с подръчни материали да изкарат водата от обектите си.



Според някои от тях преливането на дъждовните води към сградите, а не към река "Поройна" се дължи на наклона на пътното платно. Паркираните по булеварда коли пък послужили като прегради и допълнително отклонявали водата към сутерените.



Лошото време бе причина и за пътен инцидент на ул. "Ген. Скобелев". Според очевидци автомобилите не успели да се разминат заради проливния дъжд. Тежко пострадали при инцидента няма.



Водата е успяла да донесе кал и камъни и под едно от невралгичните при дъжд места в Шумен - жп моста към квартал "Тракия".



Topnovini.bg припомня, че в края на септември миналата година поройният дъжд наводни голяма част от централните булеварди на Шумен, много от по-малките улици, както и много приземни помещения на домове и сгради



Още снимки от водната стихия в града ни изпрати Денис Якуб.



Нашият читател Пламен Илиев ни изпрати видео от бул. "Симеон Велики":

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама