Радост от Русе влиза в борбата за „Мис национален отбор“ от лекоатлетическата писта

20:00, 03 юли 16 / Спорт 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неколкократната шампионка на България и медалист от Балканското първенство в спринта Радостина Стоянова е част от 16-те претендентки за „Мис национален отбор“.

Финалният конкурс ще се проведе през месец септември и чрез него ще се изберат три момичета, които да бъдат талисмани на националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол за следващите 2 години. Освен това едно момиче ще бъде избрано да представя България на Мис Вселена. 16-те финалистки бяха одобрени след предварителен кастинг от жури, в което влезе и селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов.

Именно в титлата „Мис национален отбор по волейбол“ се е прицелила русенката, която през последната година балансира успешно спринта на лекоатлетическата писта с екипа на местния клуб "Локомотив" с изучаването на фармацията в Медицинския университет в София.

„Мотивацията ми за конкурса е популяризирането на родния спорт. Аз самата съм спортист и имам огромно желание да помогна за развитието му. Занимавам се професионално с лека атлетика и съм студентка първи курс „Фармация“. Преди това обаче съм се занимавала и няколко години с волейбол, откъдето идва и страстта ми към него. Ако стана „Мис национален отбор“ ангажиментите ми ще се увеличат, но когато има организация и желание това не е да бъде проблем. Смятам, че ще мога да бъда полезна на националите ни“, сподели за Topnovini.bg Радост.

Тя вече има опит в популяризирането на спорта, като е основно рекламно лице и на инициативата „Русе - Европейски град на спорта 2016“, както и на представителния футболен отбор от града - „Дунав“, който се завърна в елита след 25-годишно прекъсване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама