Наесен тръгва ремонтът на пътя Добрич - Варна

19:40, 03 юли 16 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започваме ремонт на 30 км от пътя Варна – Добрич, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Проектът е одобрен, договорът за финансиране е сключен, средствата са одобрени, търгът е в ход.

„Получихме много оферти и ако няма обжалване още наесен, в този строителен сезон ще започнем рехабилитация на този пътен участък”, увери още регионалният министър. Тя допълни, че отсечката между двата града е в много лошо състояние и е важно час по-скоро ремонтите да се направят, но ако има обжалване на процедурите не може да се направи нищо, докато то не приключи.

Отворени са офертите за избор на изпълнители на строително-монтажните работи при рехабилитацията на 238 км второкласни и третокласни пътища, включени в първия етап на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Индикативната стойност е близо 152 млн. лв. Голяма част от проектите, които ще се финансират със средства от Европейския фонд за регионално развитие. Сред тях са и около 30 км от второкласния път II-29 Варна - Добрич – Кардам.

Обществената поръчка е в 15 обособени позиции.

Едната от тях е за 15,563 км от пътя Варна – Добрич. Кандидатите са - ДЗЗД „Обединение пътища 29“ - „Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „Барс“ АД, „Пътстроймонтаж“ ООД и „Команс“ 2000 АД; Консорциум „ПХ-Добрич“ - „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Хидройстрой“ АД;

За другата обособена Път ІІ-29 Добрич - Кардам с обща дължина 14,069 км кандидатите са: „Инжстройинженеринг“ ЕООД; ДЗЗД „Обединение пътища 29“ -„Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „Барс“ АД, „Пътстроймонтаж“ ООД и „Команс“ 2000 АД; Консорциум „ПХ – Кардам“ - „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Хидройстрой“ АД;

Индикативната стойност на рехабилитацията е общо 23 млн. лв. с ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама