Джамбазки очаква терористичен атентат и в България

19:33, 03 юли 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България може да бъде мишена на терористите. Тази война, която водят ислямистите, се нарича от някои специалисти асиметрична. Това значи, че се удря най-слабото място на противника – там, където е най-уязвим. Така се редуват – силно място, слабо, силно, слабо.

Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на „Нова телевизия“. Коментарът му е във връзка със зачестилите терористични нападения в Европа.

Според него след Париж, Брюксел и Истанбул е твърде възможно следващият удар да бъде по-слабо пазена държава, където терористите добре знаели, че подобна атака ще предизвика месеци наред паника.

Относно последното нападение в Турция на летище „Ататюрк“, за което стана ясно, че един от извършителите му е бил задържан в България, Джамбазки посочи, че е бил пуснат на свобода заради натиска на правозащитни организации.

„Представете си колко такива хора щъкат из Европа с маската на политически бежанец. Колко измислени луди хора от псевдоправозащитни организации ги пускат навън, за да могат да извършат масово убийство“, обяви евродепутатът.

Той поиска да бъде намерена коя точно правозащитна организация е въздействала на българския съд и хората в нея да бъдат попитани как се чувстват сега.

„Идете и погледнете в очите близките на жертвите и им кажете: „Ние сме демократи и се борихме за правата на Ахмед“, призова Джамбазки правозащитниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама