Кунева: Надявам се Реформаторският блок да излезе с единна кандидатура за президент

18:53, 03 юли 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-тежкото време за Реформаторския блок бе, когато Радан Кънев обяви, че ще прави нов политически проект. Надявам се Реформаторският блок да излезе с единна кандидатура за президентския вот през есента. Тези надежди изрази лидерът на "Движение България на гражданите" и вицепремиер Меглена Кунева в предаването "Беновска пита".

Кунева подчерта, че ДБГ винаги е искало единно ръководство на РБ и допълни, че в блока не мислят да бързат с обявяването на кандидатурите.

На въпрос дали не иска да е част от кантидат-президентската двойка на ГЕРБ заедно с Бойко Борисов като номинация за държавен глава, Кунева заяви: "Това е изумителна измислица".

От думите на вицепремиера се разбра, че в България законодателството не позволява да има референдум за излизане от Европейския съюз (ЕС). Според нея обаче при евентуален Брекзит не е ясно дали страната ни ще има такива щедри бюджетни възможности, както сега.

"Българкото земеделие години преди влизането ни в ЕС не получаваше нито лев субсидия. Нашето земеделие се вдигна на крака благодарение на ЕС, не - въпреки него", категорична бе Кунева. Според нея ползите за страната ни от ЕС са доста убедителни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама