Три медала за атлетите на Сливен от първия ден на Балканиадата

15:25, 03 юли 16 / Спорт 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три медала спечелиха атлетите на Сливен в първия ден на Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст в Болу /Турция/. Отличията са за Живко Стоянов и Станимир Минчев, възпитаници на треньора Илиян Данев.

Живко се окичи със сребро в бягането на 400 метра, като постигна личен резултат за сезона от 48.09 сек. Той се устреми към титлата, но малко не му достигна във финалните метри, където бе изпреварен от Марко Йевремович (Сърбия), финиширал за 47.99 сек.

Сребърни отличия спечели щафетата 4х100 м на България при юношите, като в състава бягаха Живко Стоянов и Станимир Минчев /Сливен/, заедно с Марио Янев и Стефан Стефанов.

Общо пет медала завоюваха националите ни при юношите и девойките старша възраст в първия ден от шампионата на Балканската асоциация. Единствена титла взе Лиляна Георгиева като победи на 800 м с 2.10.26 мин. От сливенските атлети Златина Рандева се класира четвърта на троен скок с 11.95 метра, а Станимир Минчев е шести в спринта на 100 метра с 11.14 сек.

Днес надпреварата в Болу продължава. Предстоят участия за Станимир Минчев на 200 метра и щафета 4х400 метра, Живко Стоянов – щафета 4х400 метра и Ивелина Петкова на тласкане на гюле.

Междувременно в Крагуевац /Сърбия/ приключи Балканиадата за младша възраст, където сливналията Георги Монев се класира втори на гюле.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама