Ученици от "Елин Пелин" в Пловдив четвърти на "Математика без граници"

13:33, 03 юли 16 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Учениците от ОУ "Елин Пелин" са четвърти в отборното класиране на Международния математически турнир "Математика без граници". Състезатели три дни мериха сили със свои връстници от Азербайджан, Казакстан, Беларус, Китай, Турция, Русия, Узбекистан и др.

За трети път СОУ "Любен Каравелов" в гр. Несебър стана домакин на финалния кръг на международния турнир. Надпреварата е завършек на поредицата успехи, които през съответните сезонни кръгове донесе на децата от школото съответно: 34, 37 и 51 медали - златни, сребърни и бронзови.

С 15 класирани индивидуални участници и два отбора - от втори и от шести клас - се представи топ училището под тепетата, което през тази година зае първо място на т.нар. "малки матури в района и девето в Област Пловдив според резултатите по математика на седмокласниците.  Ръководител на групата в Несебър беше Татяна Минкова, учител по математика и информатика, която на 24 май т.г. получи отличие от районния кмет г-н Колев за издигане престижа на училището си. Тя е и един от иноватативните учители в града, която успешно прилага новите обучителни системи.

Учениците, които завоюваха високото отличие са: Емилия Моллова, Мира Христева и Стелиян Говедарски.  Участвие взеха 27 отбора, като пред пловдивчанчетата са само представители на специализирани учебни заведения. Това е доказателство, че с труд, дисциплина и много работа единението между учители, родители и ученици дава резултати.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама