Красимир Янков: Искаме оставката не само на Бъчварова, но и на цялото ръководство на МВР

10:50, 03 юли 16 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искаме оставка не само на министър Румяна Бъчварова, но и на професионалното и политическото ръководство на МВР. Причините са несправяне с битова и организираната престъпност, охрана на държавната граница и национална сигурност. Това заяви по Нова телевизия депутатът от БСП Красимир Янков.

Според него има неразбиране за работата на редовия полицай, което довело до демотивация. „Не съм спокоен от решенията на ръководството на МВР. Стреля се в ресторанти, на улицата и добре, че няма пострадали заради рикошети“, заяви депутатът от столетницата.

От своя страна народният представител от ГЕРБ Маноил Манев коментира, че полицаите са си свършили работата и запита кой е пуснал информацията, че Бъчварова е казала, че ще наказва полицаи. „Тя заяви, че такова нещо не е казвала. Пращат се послания на колегите на улицата. Персонално заставам зад ръководството на МВР заради това, че пое огромния риск да започне кардинални промени точно сега“, отговори той на Янков и запита: „Ще ми кажете ли държава, в която има присъди за радикален ислям? Ще ми кажете ли някъде, където са забранени бурките? Напраивхме закона, така че той да гарантира сигурност“, похвали се Манев.

По думите му заплаха за тероризъм в глобален мащаб има за всяка страна, но попаднеш ли в така наречените списъци на терористите за евентуална първа цел, това е страшно. Манев бе категоричен, че България към този момент не е първостепенна зона за атаки от терористичните групировки.

„Правим нов закон за МВР, в който да отделим нови хора, които да излязат на улицата. Даваме възможност на вече пенсионираните служители да охраняват складове, входовете на районните управления. Това е подход към битовата престъпност”, защити политиката на ГЕРБ депутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама