Спряха помощите на 54 деца в Стара Загора

09:10, 03 юли 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради направени отсъствия от учебни занятия са спрени месечните помощи на 49 семейства за 54 деца през май в Стара Загора, съобщи Петя Чакърова, директор на „Социално подпомагане”. Помощи са получили 9486 семейства за 13 291 деца.

Има промяна в размера на средномесечния доход за помощите. Според  Закона за държавния бюджет на Република България за 2016 г., от 1 юли т.г. границата за достъп до семейни помощи за деца се увеличава от 350 на 400 лв. Новата граница е валидна при определяне правото на месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст, при еднократна помощ за бременност и еднократна помощ за ученици, записани в първи клас. Доходният критерий не се отнася за семейства с деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства или в семейства на роднини или близки.

Вече се приемат и заявления- декларации за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в първи клас. Еднократната целева помощ е определена в размер на 250.00 лв. Заявления ще се приемат до 15 октомври т.г.

Помощта се връща, ако детето не постъпи в училище или не посещава редовно училище до завършване на първи клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама