Avantasia за първи път у нас, оглавяват Каварна рок фест тази вечер

07:42, 03 юли 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Титаничните Avantasia гостуват за пръв път в България, за да оглавят днес втората вечер на фестивала с двучасово шоу. Това е безспорно най-важния и голям рок опера феномен на нашето съвремие. В Каварна Tobias Sammet и компания ще представят както стари композиции, така и такива от издадения в началото на тази година успешен албум “Ghostlights”.



От създаването на проекта през 2000 година досега, амбициозният, харизматичен музикант, композитор и автор на песни Tobias Sammet успява да сътвори фантастични, магически, паралелни светове с всеки един албум с марката Avantasia.

Вокалистът, познат също така като водеща фигура в пауър метъл бандата Edguy, е безспорно един от най-успешните музиканти от Германия през последните десетилетия.  Tobias Sammet е вече в рок историята с над 3 милиона продадените албума и хиляди концерти в над 40 страни по света.



Както и в предишните продукции на Avantasia, в актуалната “Ghostlights” изобилства от известни гост музиканти: Geoff Tate (Queensryche), Dee Snider (Twisted Sister), Marco Hietala (Nightwish), Sharon Den Adel (Within Temptation), Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween) и много други. Световното турне тази година в подкрепа на албума, което стартира през март, е изключително успешно и голяма част от датите са напълно разпродадени. Това е най-мащабното обиколка досега в историята на групата.

Преди Avantasia ще свири метъл бандата Myrath, която през последните години си спечели достойно място в международните рок/метъл среди. Новият им албум “Legacy” е приет радушно от критиката и феновете. Първите години след създаването си, Myrath свирят основно метъл кавъри, но впоследствие залагат на свой собствен стил – прогресив пауър метъл, който смесва традиционна тунизийска музика с метъл и балансира арабските и западни елементи по неповторим начин. Ориенталският метъл привлича вниманието на феновете на тежката музика и им осигурява място като подгряващи на банди като Dream Theater, Him, WASP, Tarja и др.



Много успешна  първата вечер на Каварна рок фест 2016 с участието на Varg, Odd Crew и E-an-na. Therion разгорещиха страстите на стадион „Калиакра” и развяха българския трибагреник на сцената. Аксел Руди Пел и групата му поставиха достоен финал на първата фестивална вечер от Каварна Рок Фест 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама