Масово търсят готвачи в Стара Загора

07:28, 03 юли 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Има масово търсене на кадри за хотели и ресторанти”, алармираха собственици на хотели и заведения в Стара Загора.

Тъй като голяма част от персонала в старозагорските заведения е заминал  на работа по  Черноморието, в момента има сериозен глад за персонал.

В Бюрото по труда са обявени свободни работни места по различни позиции. Със средно образовине се търсят четирима рецепционисти за хотели . Най-много места обаче са обявени за специалисти с работнически професии.

Старозагорските хотелиери и ресторантьори търсят седем готвачи, четирима бармани, осем сервитьори, шестима работници в кухня и трима пекари.

От Бюрото по труда припомнят, че през август ще се провеждат изпити за строители в Израел,  а желаещите могат да  кандидатстват до 29 юли т.г.

Търсят се професионални строителни работници по условията на подписаната Спогодба между Правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за набиране и осигуряване на временна заетост на граждани на двете страни. Израел търси наши: кофражисти, арматуристи, работници по полагане на керамични облицовки по подове и стени и мазачи.

Израелската страна е посочила, че кофражисти и арматуристи ще бъдат търсени и наемани с приоритет.

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен  до максималния срок от 3.5 години, считано от датата на първото им влизане в Израел.

Изискванията към кандидати са: да са български граждани; да са на възраст между 25 и 50 години;  да не са работили в Израел; да нямат родители или деца, които да работят в Израел; да не са осъждани; да са медицински и физически подходящи за усилена работа, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини. Кандидатите преминават и практически изпит за професионални умения.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:22, 28 окт 21

Готвачи има и ще има...но проблема е в работодателите .тТолкова много са се увълчили и си мислят че са господари на света а ние роби

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама