Синя ваканция имаха ученици от Омуртаг

07:19, 03 юли 16 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици и учители от Второ начално училище „Васил Левски” и Прогимназия „Академик „Даки Йорданов“ от Омуртаг, с активното участие на родители бяха на едноседмична морска ваканция в детско юношески еко-център „Родни простори“  в Приморско.

Това бе последната дейност по проект „Изкуството да успяваме заедно“, финансиран от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства. 

"Ученици, родители и учители съчетаваха отдих и разнообразни занимания. Игрите в морето и на морския бряг, разнообразните занимания  в еко-центъра създадоха вълнуващите емоции у участниците. Под ръководството на учителите бе организирано  свободното време на учениците и родителите, подобри се социализацията и интеграцията им. Учениците и родителите рисуваха, изработваха пана, редиха пъзели, спортуваха, а участниците в групата „Фолклор на етносите“ представяха танци на различните етноси. Особено вълнуваща беше срещата с нестинар и нестинарския танц. Участниците се запознаха с традициите и обичаите, свързани с нестинарството. Нептуновата вечер и наричането на децата с имена на морски животни също допринесе за изключително положителните емоции у всички. Разходките из Приморско и Китен разшириха кръгозора на участниците в летния отдих." разказа Татяна Петрова директор на Второ начално училище „Васил Левски” и ръководител на проекта.

Беше създадена благоприятна среда и доверие на родителите на децата и учениците от ромски произход с учителите, отчетоха от учебното заведение и споделиха, че се е увеличил броя на родителите, желаещи да се включат в съвместни дейности с училището. Това според педагозите е един добър модел за превенция на отпадащи  ученици от образователната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама