След драма с 18 дузпи Германия е на полуфинал

00:59, 03 юли 16 / Свят 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Йонас Хектор донесе победата за Германия с 18-та изпълнена поред дузпа и прати маншафта в полуфиналите на Евро 2016. Италия отпадна. Мачът завърши 1:1 в редовното време, като резултатът остана непроменен и в продълженията. Точни бяха Месут Йозил за Германия в 65-та минута, а в 75-та Боатенг спря топката с ръка в наказателното поле и Бонучи реализира от дузпа за 1:1.

Тони Кроос и Лоренцо Инсине вкараха първите дузпи, но след тях изпуснаха Томас Мюлер и Симеоне Дзадза, който беше влязъл в последната минута на продълженията като смяна, точно с цел да вкара. След това Месут Йозил изтърва втора дузпа на това европейско, като нацели страничната греда. Последваха голове на Бардзали и Дракслер, а след това Грациано Пеле, който до този момент беше героят за Италия на това европейско се подигра с вратаря Нойер и пропусна от бялата точка. 

Така на раменете на капитана на Германия Бастиан Шванщайгер се стовари отговорността да вкара последната дузпа, но той се поддаде на напрежението и прати топката встрани от вратата. Бонучи обаче също пропусна и така се стигна до момента да се изпълнява по една дузпа до пропуск.

Джакерини, Марс Хумелс, Марко Пароло, Кимих, Де Шилио и Жером Боатенг вкараха от бялата точка, но Матео Дармиан би слабо и Нойер улови. След това, въпреки че Буфон почти хвана топката изритана от Йонас Хектор в десния ъгъл, тя влезе в италианската врата и Германия спечели мача.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама