ВКС отказа да даде становище по промените в съдебния закон

17:34, 01 юли 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Върховния касационен съд (ВКС) отказа да даде становище по измененията в Закона за съдебната власт. Това става ясно от становище на съда, изпратено до медиите. 

Председателят на ВКС Лозан Панов беше свикал за днес пленума, за да се чуе мнението на върховните съдиите за ремонта на ЗСВ. Но изненадващо с 45 срещу 30 гласа беше отхвърлено предложението за даване на становище по измененията. На този етап официални мотиви за решението на мнозинството не се съобщават, пише "Правен свят".

"Дневник" съобщава, че председателят на ВКС Лозан Панов е гласувал "за" изпращането на общо становище по проекта и е убеждавал колегите си колко е важно съдиите от ВКС да изразят мнение по предложенията.

По неофициална информация на "Правен свят" част от съдиите са изготвили становище, което макар и с някои забележки, подкрепяло проекта. Но мнозинството възразило, че нямало време да се обсъждат измененията, че не можело между двете четения, било вече късно и нямало смисъл и т.н. Така и не се е стигнало до обсъждане на доклада по съществото на промените, а направо се е гласувало за отказ да се вземе отношение по ЗСВ.

Проектът на втория пакет от поправките в съдебния закон мина на първо четене в парламента в сряда, а от ВСС още в началото на месеца не го подкрепиха. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама