Боклуци и мазни петна по плочките остави фестивалът „Добрич Мези” (снимки)

08:09, 01 юли 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигнали, че след четиридневния фест „Добрич Мези” останаха неприбрани отпадъци, а по плочките - мазни петна, отправиха наши читатели. Такива имаше и в социалната мрежа.

Според тях, „след като Добрич мези няколко дни, остана невероятна мръсотията, а плочките са съсипани”. „Благодарим ви за готината кочинка”, коментират още потребители на социалната мрежа.

Във връзка със запитването, което Topnovini.bg отправи до Общината, оттам ни отговориха, че по време на фестивала „Добрич Мези” ангажимент по всекидневното почистване имаше фирмата организатор. След приключването му общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ почисти зоните в градски парк „Свети Георги“, които бяха използвани за провеждане на Фестивала „Добрич Мези“. След почистването отпадъците бяха извозени от сметопочистващата фирма „А. С. А България“.  Предстои сметопочистващата фирма за измие настилката от остатъчните  отпадъци.

По повод друго запитване от наши читатели дали е вярно, че Общината не само не е получила приход от фестивала, но и е платила на организаторите, ни бе отговорено, че Община Добрич не е плащала за организирането на фестивала. Подкрепата на Общината се изразява единствено в предоставяне на терен за провеждане на събитието.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама