Почетоха паметта на жертвите на комунизма в Бургас

12:10, 31 яну 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Панихида в памет на жертвите на комунистическия режим бе отслужена от отец Беров в бургаския храм „Света Богородица”. Всички присъстващи запалиха свещ и сведоха глави за душите на загиналите. Събитието бе организирано от Националния съюз на репресираните от комунизма в България с председател д-р Андрей Найденов.

Панихидата уважиха общински съветници от ГЕРБ и Реформаторския блок, членове на Съюза и жители на Бургас.

„Присъствието на толкова много хора в църквата е ярък израз на почит към паметта на жертвите на тоталитарния и недемократичен режим в България и Европа. Панихидата е акт на уважение към всички сънародници, които са водили борба срещу тиранията и подтисничеството”, заяви д-р Андрей Найденов.

„Аз съм много обезпокоен от това, че паметта на хората се затрива, в смисъл, че все по-малко хора мислят за този период от българската история. Все още във всички градове в страната могат да се видят комунистически символи. В момента българското общество още не е осъзнало, че трябва да затворим тази срамна врата от историята си и докато не го направим нацията ни няма да има просперитет”, каза общинският съветник от РБ Тошко Иванов.

Панихидата в памет на жертвите на комунистическия режим се провежда за 26-та поредна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама