Бомба избухна в дома на гръцки министър

10:55, 31 яну 16 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взрив избухна в дома на гръцкия държавен министър Алекос Фламбурарис в Ексархия. Министърът е бил вкъщи, но не е пострадал и е в добро състояние, съобщава GRReporter.info.

Неизвестен брой хора са хвърлили два коктейла Молотов към жилището. В резултат на това два автомобила са се запалили.

Според източници от полицията, през последните 24 часа се е наблюдавала повишена активност в средите на анархистите.

 Това е втората атака срещу жилището на Фламбурарис от страна на анархистите. През ноември неизвестни лица заляха входната врата със запалителна течност и я запалиха.

При сегашното нападение са причинени материални щети, но за щастие не е имало смъртоносна заплаха. 

В изявление на СИРИЗА по повод на нападението се говори за опасна атака и се подчертава, че подобни действия не могат да подкопаят демокрацията.

„Наричащите себе си „революционери” трябва да знаят, че СИРИЗА не може да бъде тероризирана и че правителството ще продължи борбата си срещу корупцията и подземния свят”, се казва в изявлението.

От своя страна, правителственият говорител Олга Геровасили осъди категорично нападението и заяви, че законно избраното правителство не може да бъде сплашено и няма да отстъпи.

„Извършителите на подобни „спонтанни” и „революционни” действия, както и всички онези, които през последните седмици се опитват по всякакъв начин да отровят политическия климат, нека знаят, че плановете им са неуспешни”, отбеляза тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама