Преизбраха Атанас Стоянов за председател на адвокатската колегия в Стара Загора

10:55, 31 яну 16 25 1463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокат Атанас Стоянов е преизбран за председател на Адвокатската колегия в Стара Загора на общото събрание вчера, съобщиха негови колеги. Това е четвърти мандат като председател за старозагорския адвокат.

Избрани са и деветчленен адвокатски съвет и петчленен контролен съвет на Старозагорската колегия.

За председател на Дисциплинарният съд е преизбрана Милка Карпачева.

Адвокатурата в Стара Загора е е дна от най-старите у нас. Води своето начало от зората на новата българска държава. Още през  1879 г. в Стара Загора е създаден Департаментален (Окръжен) съд, пряко подчинен на Дирекцията на правосъдието в областта Източна Румелия. Непосредствено след появата на съда в града, към него са приписани и първите адвокати.  

За целия си 130-годишен период на съществуване Старозагорската адвокатура постепенно се оформя като своеобразно ядро на местния интелектуален и обществен елит. Тя дава на града, региона и държавата не само стотици професионални юристи, общественици и политици (депутати, министри, общински съветници и кметове), но и десетки изявени творци – поети, художници, музиканти, театрални и оперни дейци, преводачи, спортисти и пр. нестандартни личности. Дори революционери и анархисти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама