Русенски ученици изработиха бамбукови фигурки

10:45, 31 яну 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пореден път ученици от СОУ "Васил Левски" в Русе се докоснаха до японската култура. Това стана през тази седмица. На 25 януари в аулата на училището гост е бил г-н Чоя, японски доброволец от гр. Нара. Той е в България от септември 2015 г. и е отседнал в Шумен, съобщават от СОУ "Васил Левски".

На учениците от 7 до 12 клас, изучаващи японски език, той е показал ръчното изработване на различни фигурки от бамбук. С помощта на Юкико Икеда от Токио - японска доброволка и преподавател по японски език в училището, младежите са изработили бамбукови фигурки. 

За достигане на съвършенството на  бамбуковото стъбло е необходимо изпаряването на мазнината от него. Това се получава за 5 години. За японския дух, търсещ винаги изящество и перфекционизъм, този период от време е съвсем нищожен. Според философията на Фън шуй предметите от бамбук се считат за изключително благоприятни за човешката енергетика, съобщават още от русенското училище.

Поставени в източните части на дома те привличат късмет. Кухите стъбла на бамбука притежават силна защитна функция спрямо негативните влияния на околната среда и са способни да трансформират неблагоприятните влияния в благоприятни.

Бамукът е стилен, естествено красив, здрав, издръжлив и гъвкав, водоустойчив, хипоалергенен. В по-ограничени серии вече се предлагат бамбукови лаптопи, мишки, клавиатури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама