Поставят антипаркинг колчета в пловдивския район "Южен"

10:43, 31 яну 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поставяне на антипаркинг колчета започват в понеделник от строителния отдел към "Южен" , съобщиха от администрацията на района. До кмета Борислав Инчев са постъпили множество сигнали за нерегламентирано паркиране на автомобили по тротоарите и улиците, които създават предпоставки за ПТП-та или невъзможност на пешеходците и най-вече майките с колички да се придвижват безопасно.

По настояване на Инчев е свикана комисия по безопасност на движението в "Южен“, която е започнала работа по набелязването на най-належащите периметри за прекратяване на тази порочна практика.

Първите антипаркинг съоръжения ще бъдат поставени на предварително определени места от застроената страна на бул. "Македония" в участъка между улиците "Даме Груе"" и "Скопие". С цел да бъде предпазена новата тротоарна настилка и да бъде улеснено преминаването на пешеходци по нея ще бъде извършен монтаж на 30 бр. колчета.

"Като няма къде да паркират автомобилите, те спират на забранените места. Затова ще изградим повече паркинги, за да могат хората да си паркират колите без да нарушават закона. Изграждането на нови паркинги ще бъде приоритет за мен през 2016-та година", коментира дефицита на местата за паркиране в района Борислав Инчев.

Поне 9 паркинга ще бъдат изградени, с обща площ 6000 кв. м. и за 240 автомобила. За тази цел кмета е предвидил 400 000 лв. 

Такива ще се изграждат в кв."Коматево" и на улиците "Светослав Мерджанов", "Димитър Талев" /до Хаджията Груев/,"Одеса", "Асен Христофоров", а съществуващият зад Кожно-венерическия диспансер ще се ремонтира основно.

"Това са крайно недостатъчни места, но е ясна стъпка за политика пред нас в тази насока. А в почти всички случаи местата, където ще има паркинги, са по сигнали и молби на гражданите“, заключи Инчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама