Премахнаха символа на февруарските бунтове пред Община Варна

10:06, 31 яну 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Абсолютно нелогичен и ненужен ремонт даде удобен повод на местната власт във Варна да разруши Грамадата пред общината, която гражданите струпаха след смъртта на Пламен Горанов, сигнализираха възмутени читатели на Topnovini.bg.

Показателно е, че пешеходният участък пред сградата на Билдинга не бе ремонтиран нито през пролетта, когато бе асфалтиран бул. "Осми Приморски полк", нито пък есента, когато бяха изградени новите велоалеи.

Три месеца след местните избори обаче варненските общинари изведнъж се сетиха, че трябва да подменят плочника пред "кочинката" си, както се изразяваше покойният Пламен Горанов. Не за пренебрегване е и фактът, че плочките пред Община Варна бяха в сравнително добро състояние – за разлика от повечето тротоари в морската столица, които са като ударени от подводница.

В продължение на близо 3 години Грамадата, която бе струпана на лобното място на самозапалилия се варненец, бе като трън в очите на корумпираните общинари. Неведнъж превърналата се в символ на бунта купчина камъни бе поругавана, като от там редовно изчезваха снимки на Пламен, възпоменателни послания, цветя и свещници.

С течение на времето все повече варненци започнаха да осъзнават, че коренът на злото в родния им град е заровен в прокуратурата, която умишлено си затваря очите пред всички безобразия в местната власт и не е заковала нито един корумпиран управник. Затова е логично следващият символ на недоволството да изникне пред Съдебната палата на площад "Независимост", където се помещава Варненската окръжна прокуратура с административен ръководител Владимир Чавдаров.

Що се отнася до Грамадата, тя вероятно ще бъде трансформирана в паметник, като камъните ще бъдат обхванати от метално сърце. Кога ще се случи това и къде се намират сега отломките от символа на февруарските бунтове, не е известно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама