Подготвят третото издание на Младежкия арт фестивал в Шумен

08:04, 31 яну 16 / Култура 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В ход е подготовката на третото поредно издание на Младежкия арт фестивал в Шумен. Това обяви един от организаторите Наско Василев.

Тази година събитието ще се проведе от 11 до 13 май в рамките на Културните празници на Шумен. В поле за изява на младите таланти ще се превърне градинката до сградата на Общината, а сцената ще бъде построена на стъпалата под Паметника на свободата, който е известен сред младото поколение като “Разперко”. “Избрахме мястото, защото е в центъра на града и е много популярно сред младежите и учениците в Шумен”, коментира Наско Василев.

Идеята е да се използват алеите в парковото пространство. Те ще бъдат обособени като кътове на отделните изкуства – театър, музика, рисуване, литература. Спортът също ще има своя алея. В арт пространствата ще се изявяват младежки и училищни театрални, певчески, танцови формации и индивидуални изпълнители.

Обеден концерт – класическа музика е само една от изненадите на арт фестивала, която обмислят организаторите от агенция “Прокси”. В момента се водят разговори с Държавния симфоничен оркестър в града и с отделни млади изпълнители на класическа музика, за да бъдат привлечени за каузата на арт фестивала в Шумен.

Основни организатори на събитието са агенция “Прокси” и Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама