Награждават най-вкусните станимашки сармички и най-доброто домашно вино

08:03, 31 яну 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В четвъртия конкурс на Община Асеновград за "Най-вкусните станимашки сармички" може да участва всеки, който има отношение към традиционната станимашка кухня. От градската администрация съобщиха още, че надпреварата има няколко категории-"най-вкусни"," най-мънички"," най-естетски поднесени сармички". Има предвидена награда дори и за сърмите с най-интересна история. 

Кандидатите участват със сармички, приготвени с половин килограм кайма, в подходящ за представяне съд, аранжирани по преценка на участника .

Участниците се състезават в 2 категории- лозови и зелеви сармички.

Първата награда за зелеви сарми е 50 лева, за второ място се дават 40 лева и за трето място паричният бонус е 30 лева.  Има и две поощрителни награди по 20 лева. За лозовите сарми наградата е една от 40 лева.

На всички участници ще се заплатят вложените продукти. Кандидатите ще се оценяват от компетентно жури от специалисти и ценители.

Сармичките трябва да бъдат представени за дегустация до 12,30 ч. днес в ресторант "Амбелино” в Асеновград.

Награждаването ще се проведе на площад "Акад.Н.Хайтов" като съпътстваща програма на конкурса за "Най-добро домашно вино" реколта 2015г.

Надпреварата е в категории за бели вина и за червени вина и ще се състои от 14 часа в ресторант "Асеновец" - Асеновград.

Най-доброто домашно вино ще се определи от дегустационна комисия от специалисти от Националния институт за изследване и контрол на вината и спиртните напитки-София, Университета по хранителни технологии - Пловдив, Изпълнителната агенция по лозата и виното - София, и "Винзавод" АД - Асеновград.

Ще бъде раздаден награден фонд 920 лева и два броя 50-литрови бурета, разпределени за двете категории.

Наградата на производител от населено място извън Община Асеновград ще е 50-литрово буре.

Жури на публиката ще даде награда от 120 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама