Русенската адвокатска колегия избира нови управленски органи

16:56, 29 яну 16 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенската адвокатска колегия ще избира нови управленски органи утре. Това ще стане на отчетно-изборно събрание, което ще се проведе в обновения ресторат на Гранд хотел „Рига“, научи Topnovini.bg.

По време на срещата ще бъде направен отчет за дейността на Адвокатския съвет през изтеклата 2015 г., както и финансов отчет за същия период.

Също така ще бъде изнесен доклад на Контролния съвет и отчет на Дисциплинарния съд. Ще бъде приет и бюджетът на Съвета на колегията за настоящата 2016 г.

Предстои също така да се определи броят на членовете на Адвокатския съвет, на Контролния съвет и на Дисциплинарния съд. Това ще бъде последвано от избори, на които ще се избере нов състав на Адвокатския съвет, както и негов председател, Контролен съвет, Дисциплинарен съд и негов председател. Ще бъдат избрани също така и делегати за Общото отчетно събрание на адвокатите в страната.

Кандидатите за председател на Адвокатския съвет са адв. Николинка Мянкова, която понастоящем заема поста и колегите ѝ адв. Валентин Вълков и адв. Пламен Георгиев.

За председател на Дисциплинарния съд ще се борят отново трима – адв. Иван Василев, адв. Веселина Йорданова и адв. Владимир Недялков.

Кои са кандидатите за членове на Адвокатския съвет, на Дисциплинарния съд и за делегати за Общото отчетно събрание на адвокатите в страната, може да видите тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама