Оставиха в ареста счетоводителя – телефонен измамник

16:20, 29 яну 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искането на Районната прокуратура в Генерал Тошево спрямо 48-годишния телефонен измамник Веселин Райнов да бъде взета постоянна мярка „Задържане под стража“ бе уважено от състав на районния съд днес, съобщи пресцентърът на Апелативна прокуратура – Варна.  

48-годишният мъж от Силистра, който живее в Балчик , е обвиняем  за четири случая на измами след предварителен сговор с неизвестно лице при условията на продължавано престъпление – деяние по член 210, ал. 1, т. 2, във връзка с член 209, ал. 1 от Наказателния кодекс. Той беше задържан за срок до 72 часа от Районната прокуратура в Генерал Тошево, след като на 21 и 24 януари успя да измами две възрастни жени от Генерал Тошево, които му предали общо 15 500 лева.

По четирите досъдебни производство, които се водят срещу Райнов и ще бъдат обединени, той е успял чрез измама да получи  20 000 лева, като за всяка измама получавал заплащане по 400 лева. Пред разследващите обвиняемият обяснил, че е нает по обява за работа в интернет от брокерска фирма заради 18-годишния си стаж като счетоводител. Днес пред съда Райнов изтъкна, че има висше образование и че едва в последния случай разбрал, че извършва престъпление. До момента той не дава информация на кого е предавал сумите, взети чрез телефонни измами.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама