Бойко Борисов пристига да оглежда жп гарата в Бургас

16:06, 29 яну 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Бургас утре, 30 януари, съобщиха от Община Бургас. Заедно с него пристигат министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Милчо Ламбрев.

Премиерът ще направи оглед на ремонтираната сграда на жп гара Бургас, част от проекта „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T мрежата“.

От пресцентъра на Общината уточниха за Topnovini.bg, че високопоставените гости само ще направят оглед, но няма да откриват гарата.

В края на миналата година кметът Димитър Николов каза, че се очаква жп гарата да бъде открита в началото на 2016 г. и да заработи в унисон с вече откритата Автогара Юг. Това обаче поне засега няма да стане.

Припомняме, че стойността на проекта за реконструкцията на жп гарата е близо 7,4 млн. лв. без ДДС. Той се реализира със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама