Хванаха “хамър”, проверяват той ли уби човека на ВИС-2

15:51, 29 яну 16 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При спецакция на полицията, ДАНС и ГДБОП е бил задържан мъж, притежател на цял боен арсенал, стана ясно на пресконференция днес.

Сарай Реджеп Нури от Кърджали е притежавал 6 пушки, 1 автомат „Калашников”, 1 друг автомат, 1 автоматичен пистолет, 17 пистолета със заличени номера, 27 пълнители, 1 револвер, 522 патрона за различни типове оръжия.  Главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че лицето е било задържано с автоматично оръжие в себе си.

Според заместник главния прокурор Борислав Сарафов арестуваният може да е свързан с "показните екзекуции", извършени през последните седмици у нас. През януари месец т.г. бе убит Веселин Стоименов, свързан с ВИС-2, както и модния бос Александър Антов.

"Такъв арсенал не се държи току-така", коментира Борислав Сарафов. Самият Нури обаче е казал пред разследващите, че е държал оръжията с колекционерска стойност.

По работното обвинение срещу Нури се предвиждат от 2 до 8 години зад решетките. Назначени са експертизи за произхода на оръжията, като те ще бъдат проверявани и за ДНК, за да се изясни дали с тях не са извършвани други престъпления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама