Дадоха условна присъда на варненец, окрал работодателя си

15:44, 29 яну 16 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30-годишен варненец се размина с условна присъда за кражба  на пари и вещи от търговски обект на негов работодател.  По силата на споразумение Тодор Радков бе признат за виновен, че на 9 октомври 2014 . малко след полунощ се промъкнал в заведение в квартал Бриз като използвал ключ дубликат и отмъкнал целия наличен оборот, няколко бутилки с алкохол и сокоизтисквачка. Общата стойност на откраднатото е над 2 хил. лева.

Подсъдимият бил нает по обява от собственика на търговския обект за извършване на техническа услуга в заведението. Впоследствие по устна договорка той бил ангажиран да започне работа пробно като барман и управител на същото заведение. В течение на няколко дни Радков изпълнявал тези функции, но по решение на работодателя взаимоотношенията били прекратени, като при получаването на възнаграждението за пробния период подсъдимият върнал ключа за обекта. През нощта на 9 октомври, недоволен от полученото заплащане, той проникнал в заведението с направен от него ключ дубликат и отнел чуждите вещи.

След постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи на Тодор Радков наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Причинените имуществени щети от деянията са възстановени. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама